مربیگری در صفرم مهر
شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۳ 1403-07-20 8:41مربیگری در صفرم مهر
شاید از خودت پرسیده باشی که مربیگری را امسال از کجا و کی آغاز کنی. رفیق همراه، میتوانی از همین شهریورماه، با چند گفتوگو خود را آماده کنی. در این مقاله کوتاه چند پیشنهاد برای تو دارم.
گفتوگو با خود
در ابتدای کار، در زمانی مناسب و به دور از عوامل حواسپرتی (گوشی، تبلت، کارهای روزمره و…) در فضایی آرام با خودت خلوت کن. دفتر و خودکارهای رنگی جذابت را فراموش نکنی!
در این خلوت با خودت گفتوگو کن. مثلاً از خودت بپرس:
- چه انتظاری از خودت در سال تحصیلی جدید داری؟
- چه موانعی را در مسیرت پیشبینی میکنی؟
- چه کسانی و چگونه میتوانند به تو کمک کنند؟
- چه مهارتهایی بهعنوان یک مربی نیاز داری که یاد بگیری؟
- چه عادتهایی را قرار است در خودت ارتقا بدهی؟
- کدام رفتارت را میخواهی حذف کنی؟
- آیا میتوانی نیازها و احساسات خود را بهخوبی درک کنی؟
- آیا میتوانی احساسات خود را بهخوبی بیان کنی؟
- از کلاس درس خود، دانشآموزان و والدین چه انتظاری داری؟
- میخواهی چگونه اثرگذار باشی؟
- در برابر اتفاقات پیشبینینشده مثبت و منفی (در مقابل همکاران، والدین، مدیر و…) چه رفتاری در پیش خواهی گرفت؟
فکر میکنم با همین سؤال و جوابها، چراغهایی را در مسیرت برای پیشرفت روشن کردهای. حالا میدانی که به چه چیزی نیاز داری و به دنبال چه هستی.
گفتوگو با دانشآموزان
شناخت خود از شاگردانت را میتوانی با برگزاری جلسات فردی قبل از مهرماه افزایش دهی. اگر برایت مقدور بود حضوری و اگر نبود آنلاین ارتباط بگیر. اما حتماً قبل از جلسه، زمینههایی که میخواهی در آنها اطلاعاتت را افزایش دهی در نظر داشته باش. اطلاعات دریافتی را یادداشت کن تا در طول سال میزان تغییر نیاز دانشآموز را بررسی کنی.
چنانچه ارتباط فردی برایت مقدور نبود، میتوانی از فرصت جلسه اول سال که معمولاً قبل از شروع سال تحصیلی برگزار میشود، بهره ببری.
گفتوگو با والدین
برای این جلسه، پیشنهاد میکنم برگههایی طراحی کنی که علاوه بر مشخصات معمولی، اطلاعات عمیقتری را از والدین دریافت کنی؛ مثل علایق دانشآموز، تواناییهای او، کشف شخصیت، آشنایی با خلقوخوی دانشآموز و… این موارد به تو کمک میکند تا در گفتوگوهای مربیگرانهی خود، ارتباطی مثبت و اعتمادساز با والدین برقرار کنی.
حتماً در جلسه از والدین بپرس که انتظار دارند چه مواردی در برنامه آموزشی تو در سال تحصیلی جدید وجود داشته باشد. همچنین انتظار خود را از والدین کاملاً شفاف بیان کن. این کار کمک میکند هر دو طرف بدانند در چه مسیری قدم برمیدارند و هر یک چه مسئولیتی برای رسیدن به هدف دارند.
چنانچه جلسه شما در اواسط مهرماه برگزار میشود، فرصت خوبی است تا بیشتر با مخاطبان خود آشنا شوید. حواست باشد که والدین در برابر شنیدن کاستیهای فرزندشان مقاومت میکنند. بهتر است در ابتدا ویژگیهای مثبت او را بیان کنی تا اعتماد والدین به تو جلب شود. سپس با انتخاب واژگان، لحن و زبان بدنی مناسب، نکاتی که برای بهبود رفتار دانشآموز نیاز است را بیان کن. یادت باشد جلسات را بهصورت مکتوب ثبت کنی و حتماً پیگیر مواردی که گفته میشود باشی.
گفتوگو با مدیر مدرسه
با مدیر مدرسه خود گفتوگو کنید. او را در جریان کاری که در نظر دارید و روش آموزشی که میخواهید به کار بگیرید، قرار دهید. میتوانید از او بپرسید که چگونه میتواند در این مسیر به شما کمک کند. فراموش نکنیم که بیان شفاف و ارائه اطلاعات کامل و صحیح و قدردانی میتواند همراهی مدیر را به دنبال داشته باشد.
یک پیشنهاد
در زمان باقیمانده تا آغاز سال تحصیلی جدید، میتوانید فایلهای صوتی آموزشی، فلشکارت و محتواهای تصویری برای دانشآموزان و والدین تهیه کنید. ارائه اطلاعات صحیح به مخاطب کمک میکند تا به توانایی و دانش شما اعتماد کند و این اعتماد باعث همراهی مخاطب با شما میشود.
همچنین ارائه پادکست، فلشکارتهای آموزشی و… کمک میکند تا شما زمان لازم برای برگزاری گفتوگوهای مربیگری در کلاس درس را به دست بیاورید. علاوه بر این، به مخاطب کمک میکند تا به میزان نیاز خود برای یادگیری زمان بگذارد.
حالا وقتش است که لیست اقدام خود را بنویسی. یادت باشد برای رسیدن به نتیجه هر اقدام، زمان مشخصی در نظر بگیری. این کار کمک میکند اهمالکاری نکنی و اعتمادبهنفس خودت را بالا ببری. همچنین انگیزه مضاعفی برای ادامه مسیر به دست خواهی آورد.
موفق باشی، مربی جان!
تازه های آموزش
- وبینار یادگیری چگونه یاد گرفتن
- لایوهای هفتگی
- دورهی معلّم کافی
- دورهی گزینهی بــــ
- وبینار طراحی چالش برای کلاسهای دبستان
- معلمان داوطلب طرح کودکان رنگین کمان
- فرم همکاری
- دورهی مربی معلم
- مینی دورهی شروع
- تمرینهای جلسهی دهم دورهی معلم کارآفرین
- فرم طراحی کاربرگ
- جشنوارهی یلدای معلم توانمند
- black friday
- رویدادهای آنلاین معلم توانمند
- برنامهریزی
- جشنوارهی نوروز معلم توانمند
- لایو «رفتار مربیگرایانه با دانشآموز ناسازگار»
- دورههای رایگان
- خلاصه کتاب
- ورود اعضا
- گنجینهی همایش کارگاهی یادگیری به سبک مربیگری